Witam!
Pokażę dalszy ciąg mojego nowego haftu.Tak było ostatnio:
A tak wygląda na dzień dzisiejszy:)
Może teraz ktoś coś?????
Taki naparstek z wycieczki do Libanu otrzymałam od koleżanki:
Chciałabym Wam polecić wspaniałe, nie drogie i tanie smarowidło do chleba
Składniki:
- 800 g wątróbki drobiowej (kurczak lub indyk)
- 1 duża cebula
- 4 łyżki masła np. klarowanego
- pół szklanki wody
- 5 łyżek octu winnego
- przyprawy: po płaskiej łyżeczce pieprzu oraz soli, łyżka słodkiej papryki
Cebulę poszatkować i umieścić z łyżką masła w garnku i podsmażyć na małym ogniu:
W tym czasie umyć i oczyścić z błonek wątróbkę i pokroić w mniejsze kawałki,dodać do cebuli,dodać wodę i przyprawy:
Całość zmiksować blenderem,włożyć do słoika i ostudzić.Następnie zakręcić i włożyć do lodówki.Polecam:
I na koniec polecam książkę Agnieszki Krawczyk pt:"Najmilszy prezent"
Chciałabym się jeszcze pochwalić prezentem jaki otrzymałam od radia RMFFM:
Dziękuję za wszystkie komentarze i za to,że tu zaglądacie:)
Hafcik wygląda intrygująco. To jakieś nogi? czerwony kapturek? Piękny naparstek z ciekawego miejsca :)
OdpowiedzUsuńto chyba ta dziewczyna w czerwonej sukience nam się wyłania:)
OdpowiedzUsuńpięknie
Może to gęsiareczka? Smarowidło wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńJadziu, Tobie to się ta igiełka pali w rękach! Na razie nie wiem co haftujesz, czekam na kolejną odsłonę. Dzięki za przepis, moim mięsożercom na pewno posmakuje;) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńPięknie haftu przybyło. Smarowidło napewno pyszne bo bardzo lubię wątróbkę.
OdpowiedzUsuńIdziesz jak burza z tym haftem. Jak tak dalej pójdzie to skończysz w tym półroczu. Naparstka Ci zazdroszczę, kocham metalowe ale takich z różnymi wzorami u nas nie ma. A smarowidło wypróbuję bo lubie kuchenne nowinki. Dzieki.
OdpowiedzUsuńMożesz zdradzić skąd wziełaś turboigłę? Co za tempo !
OdpowiedzUsuńSmarowidło warte spróbowania . Haft szybko rośnie , niestety nie domyślam się co przedstawia . Pozdrawiam serdecznie 🙂🙂🙂
OdpowiedzUsuńIdziesz jak burza :)
OdpowiedzUsuńTwój haft mi wygląda na "Taniec na łące", ale mogę się mylić.
OdpowiedzUsuńSmarowidło brzmi ciekawie, więc może wypróbuję:-)
Pozdrawiam cieplutko:-)
Co może być? Jakaś mała tancerka albo Czerwony Kapturek ? Coś nowego u Ciebie czyli przepis kulinarny - ciekawy. Pozdrawiam ciepło.
OdpowiedzUsuńSmarowidło, może w nieco innym wydaniu a raczej składnikach znam i polecam, świetna alternatywa dla past mięsnych:) a haftu przybyło bardzo dużo i znowu zapowiada się pięknie:)
OdpowiedzUsuńGostei do dedal.
OdpowiedzUsuńUm abraço e continuação de uma boa semana.
Andarilhar
Dedais de Francisco e Idalisa
O prazer dos livros
Wow, przybywa haftu w tempie ekspresowym :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę masz ekspresowe tempo! Haft już Karolina odgadła, więc nie będę się powielała;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wątróbki, więc dziękuje za przepis:) Książkę mam na liście do przeczytania.
Pozdrawiam Jadziu:)
Świetnie Ci idzie, podejrzewam jakaś postać stojącą na łące ale na razie nie wiem co to. Dlatego z niecierpliwością czekam na kolejną odsłonę 😀
OdpowiedzUsuńO bordado ainda não vi bem o que é, o dedal é muito bonito, gostei da receita de fígado. Obrigada.
OdpowiedzUsuńBeijos
Chyba trzeba cierpliwie czekać na ciąg dalszy.
OdpowiedzUsuńJakaś dziewczyna na łące? Smarowidło ciekawie wygląda,może sprubuję jak smakuje.Książki nie znam. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńJadziu ile ty tych haftów zaczynasz na raz - coś ostatnio pogubiłam się ;) smarowidło ciekawe - książki nie znam ;) I gratuluję wygranej :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Idziesz z haftami jak burza :)
OdpowiedzUsuńMoja mama robi taką pastę/pasztet do chleba. Pychotka!
Naparstek - pierwsza klasa!
nie mam pomysłów cóż to za haft, jestem bardzo ciekawa :)
OdpowiedzUsuńa pasta wątróbkowa wygląda smakowicie!
Nawet nie będę zgadywać co teraz haftujesz :) Naparstek z Libanu świetny.
OdpowiedzUsuńZnowu coś pięknego powstaje:)
OdpowiedzUsuńniech zgadnę,bedzie to coś......pięknego?
OdpowiedzUsuńTajemnicza jesteś z tym haftem, Jadziu ;-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie 😃
Zgadywajki się nie podejmę, ale naparstek pierwsza klasa!
OdpowiedzUsuń