niedziela, 20 marca 2016
Święta tuż,tuż
Witam !
Na blogu Gotuj skutecznie tutaj znalazłam przepis ,który mnie mocno zaintrygował -na gotowaną babkę,gdyż nigdy nie słyszałam o gotowanym cieście!!!Zakupiłam foremkę i postanowiłam wypróbować ten przepis:
Na tym blogu jest film z całego procesu wykonania babki co ułatwiło mi jej przygotowanie i gotowanie.A taki jest efekt końcowy.Tutaj babka po ugotowaniu:
A tutaj po polaniu polewą
A tutaj efekt końcowy:
Babka jest bardzo smaczna,wilgotna,po prostu"niebo w gębie" :))) Gorąco Wam polecam ten przepis na prawdę WARTO!!!!
Na Waszych blogach widzę już prace związane z Wielkanocą,a ponieważ za bardzo nie mam czasu w związku z fuchą,która na szczęście zbliża się ku końcowi więc i ja postanowiłam zrobić choć jajko wielkanocne.
Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie pokazała Wam naparstki od Magdy z wycieczki do Włoch.Tym razem naparstek z Sorrento i Pompei:
Bardzo Wam dziękuję za komentarze i za to,że tu zaglądacie.Pozdrawiam !!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Babka wygląda rewelacyjnie i z pewnością tak smakuje. Kiedyś miałam nawet ochotę kupić taką foremkę, ale nie była wcale taka tania i stwierdziłam, że może innym razem.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. Ola.
oooo... tą babką to mnie bardzo zaintrygowałaś :) jaka ciekawa forma... hm...
OdpowiedzUsuńJajko może i jedno, ale za to jakie śliczne :)
Naparstki ładne, zwłaszcza ten z Sorrento
Madziu mam taką foremkę do babki 20 lat.Bardzo smakuje mi ta babka ,często ją gotuję.Jajeczko jest śliczne.Piękne naparstki kolekcja Tobie się powiększa.Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPrzepraszam za zmianę imienia Jadziu :).
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńO takim przepisie to ja nawet nie słyszał ??? Jajko śliczne i w wiosennych kolorach :)
OdpowiedzUsuńŚliczne jajo:)
OdpowiedzUsuńJajo jest okazałe i majestatyczne. Na widok babki ślinka leci.Przepiękne naparstki.
OdpowiedzUsuńBabka gotowana gosci na moim stole bardzo często a w Święta Wielkanocne obowiązkowo. Zawsze wychodzi i jest smaczna. Gotuję ja od ponad 30 lat.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i Wesołych Świąt życzę
znam ten smak babki moja babcia zawsze gotowała garnek się gdzieś zapodział po jej śmierci ale smak pamiętam do dziś ,wspaniałe jajko:)buziaki
OdpowiedzUsuńJeszcze nie robiłam babki gotowanej ale może warto spróbować:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMówisz, że babka niebo w gębie? To ja sie zabieram do gotowania :) mąż lubi domowe ciasta to sie ucieszy jak wróci z pracy :) będzie coś nowego :) widzę, że kolekcja naparstków powiększa sie :) takie niespotykane te hobby :) domyślam sie, że masz specjalna gablotkę:) mam nadzieje że kiedyś zrobisz jedno zdjęcie wszystkim naparstkom, bo to dopiero będzie efekt "wow" :) pozdrawiam serdecznie Ania
OdpowiedzUsuńSłyszałam o takiej babce wiele dobroci, ale nigdy się nie dorobiłam formy, a szkoda ... A jajeczko jest śliczne i takie ciut inne, niż wszystkie, bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńBuźka :)
Ps. Przeszło Ci ?
A good cake and a lovely thimbles!
OdpowiedzUsuńKiss
O babce słyszałam, ale nie mam formy.
OdpowiedzUsuńJako bardzo udane, a naparstki śliczne.
Pozdrawiam:)
ale narobiłaś smaków,mniam ,mniam
OdpowiedzUsuńNaparstki bardzo ladne :).
OdpowiedzUsuńBabka wygląda smakowicie, chyba się skusze na zakup takiej formy :)
OdpowiedzUsuńJajeczko cudne.
Naparstki świetne.
Pozdrawiam
Very original cake mold :)
OdpowiedzUsuńBeautiful thimbles.
Kisses
Słyszałam o cieście ale nie miałam okazji kosztować takiej baby. Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńJajo super !!!
Bolo delicioso!ficou bonito com esse molde.
OdpowiedzUsuńOs demais são muito bonitos.
Desejo uma Páscoa muito feliz com ovos deliciosos
Beijos
Tyle smacznych słów na temat takiej babki, chyba wypróbuję.
OdpowiedzUsuńA Twoja naparstkowa kolekcja rośnie i rośnie! Gratuluje i pozdrawiam:))
Spróbuję tą babkę. Musi być pyszna. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńMoja bratowa robi taką babkę , ale ma formę troszkę innego kształtu. Sama nigdy nie próbowałam , może czas to zmienić. Kolekcja rozrasta się wspaniale. Pozdrawiam ciepło.
OdpowiedzUsuńAle ja zjadłabym Babkę ! O rajciu nooo :( Szkoda, że nie mam czasu na gotowanie w tym roku :( Albo jeszce lepiej gdybym była w Polsce to zaraz Babusia moja by mi upiekła :( Ale ta foremka jest świetna! Buziaczki Kochana :*
OdpowiedzUsuńBabka wygląda smakowicie. Nigdy nie próbowałam gotowanej.
OdpowiedzUsuńBolo delicioso e gostei do dedal.
OdpowiedzUsuńUm abraço e boa semana.
Gotowana babka jest pyszna, najgorsze jest to,że dość długo trzeba ją gotować i pilnować aby była dostateczna ilość wody w garnku . pozdrawiam:).
OdpowiedzUsuńJadziu dosyć ,że fuchę masz to jeszcze tyle rzeczy robisz
OdpowiedzUsuńi nawet jeszcze przez tel. plotkujesz hihhihihi ;) :p
Naparstki super - pierwszy mnie się podoba hehe ;) Buziaki :*
Babeczka wygląda apetycznie i na taką ala piaskową :) Prześliczne jajeczko i naparstki super :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Babka przeapetyczna! Jajo śliczne, nie mam pojęcia jak to się robi, ale fantastycznie wyglądają jaja i bombki robione w tej technice! No i kolejne, cudne naparstki do zbioru! :) Pozdrawiam serdecznie!!!
OdpowiedzUsuńŚwietne naparstki :)
OdpowiedzUsuńNa szczęście u nas już od wielu lat niczego się nie piecze - wszystkie pyszne ciasta kupujemy gotowe - dzięki temu mam mnóstwo czasu na hobby :)
Poczęstowałabym się tą babką:) Wygląda bardzo smacznie. Fajne to jajko i naparstki śliczne.
OdpowiedzUsuńBabka wygląda smakowicie :) A jajko i naparstki są bardzo ładne :)
OdpowiedzUsuńCiekawy sposób wykonania ciasta, przyznam, że pierwszy raz słyszę o takiej formie, ale wygląda apetycznie! jajo piękne! pozdrawiam poświątecznie :)
OdpowiedzUsuń