Google+ Followers

niedziela, 20 marca 2016

Święta tuż,tuż


Witam !

Na blogu Gotuj skutecznie tutaj znalazłam przepis ,który mnie mocno zaintrygował -na gotowaną babkę,gdyż nigdy nie słyszałam o gotowanym cieście!!!Zakupiłam foremkę i postanowiłam wypróbować ten przepis:





 Na tym blogu jest film z całego procesu wykonania babki co ułatwiło mi jej przygotowanie i gotowanie.A taki jest efekt końcowy.Tutaj babka po ugotowaniu:




A tutaj po polaniu polewą


A tutaj efekt końcowy:





Babka jest bardzo smaczna,wilgotna,po prostu"niebo w gębie" :))) Gorąco Wam polecam ten przepis na prawdę WARTO!!!!


Na Waszych blogach widzę już prace związane z Wielkanocą,a ponieważ za bardzo nie mam czasu w związku z fuchą,która na szczęście zbliża się ku końcowi więc i ja postanowiłam zrobić choć jajko wielkanocne.




Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie pokazała Wam naparstki od Magdy z wycieczki do Włoch.Tym razem naparstek z Sorrento i Pompei:







 Bardzo Wam dziękuję za komentarze i za to,że tu zaglądacie.Pozdrawiam !!

36 komentarzy:

  1. Babka wygląda rewelacyjnie i z pewnością tak smakuje. Kiedyś miałam nawet ochotę kupić taką foremkę, ale nie była wcale taka tania i stwierdziłam, że może innym razem.
    Pozdrawiam. Ola.

    OdpowiedzUsuń
  2. oooo... tą babką to mnie bardzo zaintrygowałaś :) jaka ciekawa forma... hm...
    Jajko może i jedno, ale za to jakie śliczne :)
    Naparstki ładne, zwłaszcza ten z Sorrento

    OdpowiedzUsuń
  3. Madziu mam taką foremkę do babki 20 lat.Bardzo smakuje mi ta babka ,często ją gotuję.Jajeczko jest śliczne.Piękne naparstki kolekcja Tobie się powiększa.Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepraszam za zmianę imienia Jadziu :).

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  7. O takim przepisie to ja nawet nie słyszał ??? Jajko śliczne i w wiosennych kolorach :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jajo jest okazałe i majestatyczne. Na widok babki ślinka leci.Przepiękne naparstki.

    OdpowiedzUsuń
  9. Babka gotowana gosci na moim stole bardzo często a w Święta Wielkanocne obowiązkowo. Zawsze wychodzi i jest smaczna. Gotuję ja od ponad 30 lat.
    Pozdrawiam serdecznie i Wesołych Świąt życzę

    OdpowiedzUsuń
  10. znam ten smak babki moja babcia zawsze gotowała garnek się gdzieś zapodział po jej śmierci ale smak pamiętam do dziś ,wspaniałe jajko:)buziaki

    OdpowiedzUsuń
  11. Jeszcze nie robiłam babki gotowanej ale może warto spróbować:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. Mówisz, że babka niebo w gębie? To ja sie zabieram do gotowania :) mąż lubi domowe ciasta to sie ucieszy jak wróci z pracy :) będzie coś nowego :) widzę, że kolekcja naparstków powiększa sie :) takie niespotykane te hobby :) domyślam sie, że masz specjalna gablotkę:) mam nadzieje że kiedyś zrobisz jedno zdjęcie wszystkim naparstkom, bo to dopiero będzie efekt "wow" :) pozdrawiam serdecznie Ania

    OdpowiedzUsuń
  13. Słyszałam o takiej babce wiele dobroci, ale nigdy się nie dorobiłam formy, a szkoda ... A jajeczko jest śliczne i takie ciut inne, niż wszystkie, bardzo mi się podoba :)
    Buźka :)
    Ps. Przeszło Ci ?

    OdpowiedzUsuń
  14. A good cake and a lovely thimbles!
    Kiss

    OdpowiedzUsuń
  15. O babce słyszałam, ale nie mam formy.
    Jako bardzo udane, a naparstki śliczne.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  16. ale narobiłaś smaków,mniam ,mniam

    OdpowiedzUsuń
  17. Naparstki bardzo ladne :).

    OdpowiedzUsuń
  18. Babka wygląda smakowicie, chyba się skusze na zakup takiej formy :)
    Jajeczko cudne.
    Naparstki świetne.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  19. Very original cake mold :)
    Beautiful thimbles.
    Kisses

    OdpowiedzUsuń
  20. Słyszałam o cieście ale nie miałam okazji kosztować takiej baby. Wygląda pysznie :)
    Jajo super !!!

    OdpowiedzUsuń
  21. Bolo delicioso!ficou bonito com esse molde.
    Os demais são muito bonitos.
    Desejo uma Páscoa muito feliz com ovos deliciosos
    Beijos

    OdpowiedzUsuń
  22. Tyle smacznych słów na temat takiej babki, chyba wypróbuję.
    A Twoja naparstkowa kolekcja rośnie i rośnie! Gratuluje i pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń
  23. Spróbuję tą babkę. Musi być pyszna. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Moja bratowa robi taką babkę , ale ma formę troszkę innego kształtu. Sama nigdy nie próbowałam , może czas to zmienić. Kolekcja rozrasta się wspaniale. Pozdrawiam ciepło.

    OdpowiedzUsuń
  25. Ale ja zjadłabym Babkę ! O rajciu nooo :( Szkoda, że nie mam czasu na gotowanie w tym roku :( Albo jeszce lepiej gdybym była w Polsce to zaraz Babusia moja by mi upiekła :( Ale ta foremka jest świetna! Buziaczki Kochana :*

    OdpowiedzUsuń
  26. Babka wygląda smakowicie. Nigdy nie próbowałam gotowanej.

    OdpowiedzUsuń
  27. Bolo delicioso e gostei do dedal.
    Um abraço e boa semana.

    OdpowiedzUsuń
  28. Gotowana babka jest pyszna, najgorsze jest to,że dość długo trzeba ją gotować i pilnować aby była dostateczna ilość wody w garnku . pozdrawiam:).

    OdpowiedzUsuń
  29. Jadziu dosyć ,że fuchę masz to jeszcze tyle rzeczy robisz
    i nawet jeszcze przez tel. plotkujesz hihhihihi ;) :p
    Naparstki super - pierwszy mnie się podoba hehe ;) Buziaki :*

    OdpowiedzUsuń
  30. Babeczka wygląda apetycznie i na taką ala piaskową :) Prześliczne jajeczko i naparstki super :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  31. Babka przeapetyczna! Jajo śliczne, nie mam pojęcia jak to się robi, ale fantastycznie wyglądają jaja i bombki robione w tej technice! No i kolejne, cudne naparstki do zbioru! :) Pozdrawiam serdecznie!!!

    OdpowiedzUsuń
  32. Świetne naparstki :)
    Na szczęście u nas już od wielu lat niczego się nie piecze - wszystkie pyszne ciasta kupujemy gotowe - dzięki temu mam mnóstwo czasu na hobby :)

    OdpowiedzUsuń
  33. Poczęstowałabym się tą babką:) Wygląda bardzo smacznie. Fajne to jajko i naparstki śliczne.

    OdpowiedzUsuń
  34. Babka wygląda smakowicie :) A jajko i naparstki są bardzo ładne :)

    OdpowiedzUsuń
  35. Ciekawy sposób wykonania ciasta, przyznam, że pierwszy raz słyszę o takiej formie, ale wygląda apetycznie! jajo piękne! pozdrawiam poświątecznie :)

    OdpowiedzUsuń